Zoeken

Woonzorgcentrum Sint Janshof

Oude bekenden en (wijk)bewoners ontmoeten in De Hop


 
Woonzorgcentrum Sint Janshof in Vlijmen is ruim opgezet en kenmerkt zich door het sociale en dorpse karakter. Recentelijk is de recreatiezaal verbouwd tot café-restaurant en ontmoetingsruimte waar de hele dag  (wijk)bewoners, vrijwilligers en familie samenkomen om te eten, drinken, een praatje of voor een activiteit. In de groepswoningen en in de studio’s vinden bewoners rust en tijd voor zichzelf. In totaal heeft Sint Janshof 86 appartementen, waaronder 32 verpleeghuisplaatsen voor intensieve zorg voor mensen met dementie, 10 verpleeghuisplaatsen voor lichamelijke beperkingen en één appartement voor tijdelijke opname. Daarnaast is het mogelijk om een studio of een appartement te huren of gebruik te maken van afzonderlijke diensten bij u thuis.
 
Thuis in Sint Janshof
Café-restaurant ‘De Hop’ is het centrale punt in Sint Janshof. Bewoners komen vaak even naar De Hop om samen met familie of andere (wijk)bewoners koffie te drinken, te lunchen of een kaartje te leggen om daarna terug te keren naar hun eigen woon-/slaapkamer. Voor de boodschappen en aanschaf van een verjaardagskaartje kunnen (wijk)bewoners op de begane grond terecht in het winkeltje. Onderweg naar de kapper komt men vaak een bekende tegen voor een praatje. Mocht er iets zijn, is er altijd een medewerker in de buurt voor assistentie.

Wonen, zorg en diensten
Mensen met een intensieve zorgvraag, bijvoorbeeld mensen met dementie, of lichamelijke (somatische) beperkingen kunnen bij Sint Janshof terecht. Vanuit het woonzorgcentrum werkt ook een thuiszorgteam dat kan ondersteunen om langer thuis te wonen. Daarnaast is het mogelijk om een studio of een appartement te huren met zorg op de achtergrond en gebruikt te maken van afzonderlijke diensten, zoals was- en strijkservice of een maaltijdenservice in te schakelen. Iedereen die in of in de buurt van het woonzorgcentrum woont, is welkom in De Hop en vrij om gebruik te maken van de faciliteiten die Sint Janshof biedt.

Informatie                                                                                                                              
T: 073-5188181 (contact met woonzorgconsulenten) 
E: informatie.en.advies@schakelring.nl 
W: www.schakelring.nl

Of kom naar het inloopspreekuur van Schakelring Informatie & Advies voor gratis advies over wonen en zorg.
Elke eerste dinsdag van de maand van 10.00 – 11.30 uur in De Hop, de koffie staat klaar!

volg ons
Sponsoren