DELA crematorium Maaslanden – Nieuwkuijk / Vlijmen

Enkele kilometers buiten Vlijmen ligt crematorium Maaslanden, een van de grote crematoria van 
Coöperatie DELA. Hier verzorgt het team van Maaslanden dagelijks uitvaarten met grootste mate van betrokkenheid, respect en integriteit. Zij brengen de wensen van de nabestaanden in kaart en voeren deze door in het afscheid van de overledene. “Als nabestaanden met een goed gevoel kunnen terugkijken op een uitvaart, dan hebben wij het goed gedaan”, legt Yvonne Kielenstijn uit, locatiemanager van het DELA crematorium in Nieuwkuijk.

“Wij moeten op een ‘onzichtbare’ manier aanwezig zijn om de uitvaart in goede banen te leiden”,
vervolgt Kielenstijn. Dat doen de medewerkers van het crematorium bij Vlijmen door elke uitvaart
nauwgezet voor te bereiden, maar zeker ook door te anticiperen en te improviseren als de zaken net even anders lopen. Niet voor niets is de lijfspreuk van DELA “Voor elkaar”. Het team van crematorium Maaslanden neemt dit devies ter harte. Zij doen er alles aan om het afscheid van een dierbare naar wens te laten verlopen en ontlasten de nabestaanden, die in de dagen rond een uitvaart al genoeg aan hun hoofd hebben.
De faciliteiten van DELA crematorium Maaslanden.
In de dagen voordat het definitieve afscheid aanbreekt, zijn nabestaanden welkom om naar het
crematorium in de buurt van Vlijmen af te reizen. Hier kunnen zij bij de verzorging van de overledene aanwezig zijn en hierbij helpen. Tot aan de afscheidsdienst kunnen zij hun dierbare in een van de rouwkamers bezoeken. Op de dag van de uitvaart zelf worden bezoekers opgevangen in de ontvangstruimte van het DELA crematorium. Voor directe nabestaanden is bovendien een gezinskamer beschikbaar, waar zij zich voorafgaand aan de plechtigheid kunnen terugtrekken.

De uitvaartdienst vindt plaats in een van de aula’s van crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk. De kleine aula telt 32 zitplaatsen en 10 staanplaatsen, de grote aula 160 zitplaatsen en 300 staanplaatsen. Beide ruimtes zijn voorzien van opname- en afspeelapparatuur voor beeld en geluid, zodat aanwezigen de overleden met muziek foto’s en video’s kunnen herinneren. Bovendien biedt de aanwezige techniek de mogelijkheid om de uitvaart vast te leggen. Nabestaanden kunnen zo op een later moment de dienst herbeleven.

Na de uitvaart kunnen de gasten napraten en herinneringen ophalen in de koffiekamer, waar het team van Maaslanden een breed assortiment hapjes en drankjes serveert. Tot maximaal tien personen mogen daarnaast met de overledene mee naar de ovenruimte. Deze heeft een zachte aanblik, met oranje en bordeauxrode beschilderingen en zelfs een metershoge reproductie van ‘De Kus’ van Gustav Klimt.

Laatste rustplaats in het groen van Vlijmen.
Gasten van DELA crematorium Maaslanden wanen zich in Nieuwkuijk op het buitenterrein in een park. Daarmee benut het crematorium de prachtige natuur die het landschap rond Vlijmen kenmerkt. In deze groene omgeving kunnen nabestaanden de asresten van hun dierbare onderbrengen in de urnenmuur, op de urnenbegraafplaats of op een van de strooivelden. Eén keer per jaar organiseert DELA hier ook een lichtjesavond. Dan komen ongeveer driehonderd bezoekers samen om een kaars te branden bij het crematorium even buiten Vlijmen, dat voor de gelegenheid sfeervol met fakkels is verlicht.

Route.
DELA Crematorium Maaslanden is zeer toegankelijk, gelegen aan de A59. Bezoekers bereiken het crematorium door de afslag Nieuwkuijk te nemen, tussen de afslag Vlijmen en afslag Heusden in. Op eigen terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid. De toegangsweg loopt tot aan de ingang, zodat mindervaliden de locatie eenvoudig kunnen bereiken. Het crematorium stelt bovendien rolstoelen beschikbaar.

Openingstijden:
Afscheidsdiensten: ma t/m za 9:30 – 18.30
Terrein/strooiveld/columbarium: 8.00 - 22.00
Memento herinneringsproducten: ma t/m za 9.00 - 15.30 (dinsdagavond tot 19.30)

Contact & Socials

Adresgegevens

Crematorium Maaslanden
Abt van Engelenlaan 1
5253 VN Nieuwkuijk
040 - 2624900
Terug naar boven