Route van de Kunst 2020.

26 januari 2020
www.vlijmen4you.nl
Deelnemers en locaties Route van de Kunst 2020 bekend

Afgelopen maandag 20 januari werd de eerste deelnemersbijeenkomst gehouden in ’t Stuurhuis in Nieuwkuijk. Een gezellige avond met bekende gezichten en nieuwe gezichten. Zoals elk jaar heeft ook voor deze dertiende editie van de Route van de Kunst een zorgvuldige selectieprocedure plaatsgevonden. Naast 20 kunstenaars uit de dorpen Drunen, Vlijmen, Nieuwkuijk, Elshout en Haarsteeg mag de Route van de Kunst een vijftal gastexposanten verwelkomen. Het belooft wederom een boeiende en inspirerende Route te worden tijdens het Pinksterweekend op 31 mei en 1 juni 2020.


Met nieuwe gastlocaties denkt de organisatie van de Route een mooie aanvulling te hebben kunnen bewerkstelligen. Met dank aan de gastheren maar vooral ook aan Irene van Nuland die zich hiervoor bijzonder heeft ingezet. Stichting Honsoirde is gastheer in de Cultuurtoren van Abdij Mariënkroon, een prachtige plek om de sprookjesachtige schilderijen van Annemarie Somers en de feërieke glazen objecten van Patula Berm te exposeren. Een fijne combinatie met de locatie Van Delft Groep, praktisch aan de overkant van de weg. Directeur Marc van Delft stelt voor de tweede keer zijn bedrijf ter beschikking aan de Haarsteegse Anni van Dal en een gastkunstenaar. Mohammad Aglah is van oorsprong Irakees en heeft zowel de kunstacademie in zijn geboorteland afgerond als de fotovakschool in Nederland. Na enthousiaste reacties van zijn landgenoot Amer Bader, die vorig jaar op Het Hoog in Nieuwkuijk exposeerde, verheugt Aglah zich enorm op de Pinksterdagen. 


Twee unieke locaties in Giersbergen, aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen vormen een mooie en uitdagende uitbreiding van de Route. Veel wandelaars en fietsers kunnen, aangespoord door duidelijke borden en pijlen, kennis maken met de Route van de Kunst. Rob van de Wiel uit Drunen mag zijn decoratieve ‘strandkunstwerken’ en sieraden laten zien in de eeuwenoude boerderij De Maaihoeve. In de Vlaamse Schuur, onderdeel van Zorgboerderij Giersbergen, kan de bezoeker vrolijk gekleurd keramiek, veelal gebruiksvoorwerpen, van de uit Den Bosch afkomstige Gert de Mulder bewonderen. 


Trouwe bezoekers zal het straks misschien opvallen dat een aantal kunstenaars ontbreekt. Zo zal bijvoorbeeld Luciënne ten Have haar galerie Lucart niet open stellen en missen we ook trouwe deelnemers als Chrisje van der Heijden, Ruud Cornelissen, Claudia Bouwens, Sjannie Bouwman en Suan Broekhuijsen. Verbouwingen, andere exposities of gewoon te druk geweest om voldoende nieuw werk te maken zijn daar de oorzaken van. Grote kans dat zij er volgend jaar weer bij zijn. Zoals ook de kunstenaars die deze keer, na een pauze van enkele jaren, weer deel uit maken van de Route; Hesther van Doornum, Rob van de Wiel en Leslie Seegeren zijn weer terug van weggeweest.


De komende maanden zal er in menig atelier hard gewerkt worden om nog zoveel mogelijk nieuwe schilderijen, objecten etc. te maken. Want ook tijdens de expositie die rondom het Pinksterweekende in De Voorste Venne wordt ingericht willen de deelnemende kunstnaars van De Route van de Kunst graag recent werk laten zien aan de bezoekers. In de komende maanden valt er meer te lezen over de Route van de Kunst 2020.
 

Tekst en foto (Romy van Rijckevorsel): Annelies van der Sanden Schrijverscollectief HH


 

 
www.vlijmen4you.nl
BillyBird nodigt uit om mee te denken over nieuw park in Drunen. Meer >
 
www.vlijmen4you.nl
Coronaproof op bezoek in de Kletscabine De horeca mag vanaf 1 juni onder voorwaarden open, de scholen draaien bijna weer op volle… Meer >
 
www.vlijmen4you.nl
Doe mee met Walk&Talk Online! Maandag 8 juni om 10 uur Meer >
 
www.vlijmen4you.nl

Coronalusteloosheid

20 mei 2020
Van mijn goede voornemens voor 2020 dreigt het grootste deel in duigen te vallen. Meer >
 
www.vlijmen4you.nl

Het Streekarchief

20 mei 2020
Het Streekarchief, aflevering 53 – H.A.R.K. Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-04-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2020 Meer >
 
 
 
11-04-2020 Meer >
 
 
06-04-2020 Meer >
 
 
02-04-2020 Meer >
 
 
 
 
 
26-03-2020 Meer >
 
 
26-03-2020 Meer >
 
 
 
 
23-03-2020 Meer >
 
20-03-2020 Meer >
 
20-03-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-03-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02-02-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven